DoulaJasmin


Kuka olen?

Olen Jasmin Partanen, sertifioitu doula, imetysohjaaja, kantovälinetukihenkilö, vyöhyketerapeuttinen hieroja, guashaaja, lähihoitaja  ja kahden lapsen äiti Pirkanmaalta. 

Olen myös toinen Vauvakuiskaajat-yhteisön perustajajäsenistä.

Esikoisen haastavan synnytyksen jälkeen kiinnostuin tutkimaan miten pystyisi itse enemmän vaikuttamaan ja helpottamaan lähestyvää kuopuksen synnytystä. Raskausaika, synnytykset ja lapsivuodeaika sekä synnyttäjän oikeudet alkoivat kiehtoa yhä enemmän. Kouluttauduin sertifioiduksi doulaksi 2021-2022 vuosikurssilla Doula-Akatemiassa. 

Kaikilla on oikeus hyvään, positiiviseen synnytyskokemukseen. Kaikki ansaitsevat tulla nähdyksi ja kuulluksi. Jokaisen matka vanhemmaksi on ainutlaatuinen ja merkityksellinen, oma ja yksilöllinen. Toivoisin, että kaikki saavat tarvitsemansa tuen synnytykseen. On ajatuksissasi hyödyntää lääkkeellistä kivunlievitystä, synnyttää lääkkeettömästi tai jotain siltä väliltä, tuen sinua toiveidesi mukaan synnytyspaikasta ja -tavasta riippumatta. Doulana en tee puolestasi päätöksiä, mutta voin auttaa sinua vahvistamaan toiveitasi sairaalahenkilökunnalle.

Raskausaika ja vauvan syntymä mullistavat elämän. Haluan olla tukemassa perhettäsi tässä elämänmuutoksessa ja auttaa kohti teidän näköistä vanhemmuutta. Synnytystä ei voi täysin suunnitella, mutta valmistautuminen kannattaa! Haluan auttaa sinua valmistautumaan yhteen elämäsi tärkeimmistä tapahtumista. Jotta voit tehdä synnytyksen aikana parhaita mahdollisia päätöksiä, sinun täytyy tietää mitä vaihtoehtoja on. Doulana haluan varjella synnytysrauhaasi, lisätä turvallisuuden tunnettasi, luottamusta kehoosi ja pitää huolen, ettei oikeuksiasi poljeta. Haluan kuunnella, tsempata ja olla läsnä koko matkasi ajan. Doulana olen sinun ja mahdollisen puolisosi tukena, onhan tilanne molemmille vanhemmille erityinen ja uusi. Autan sinua saamaan mahdollisimman hyvän synnytyskokemuksen ja puolisoasi olemaan paras mahdollinen tuki sinulle. Näin ollen saatte parhaan mahdollisen alun yhteiselle uudelle elämälle.

Imetys on minulle tärkeää, joten olen kouluttautunut imetysohjaajaksi sekä Imetyksen tuki ry:n vertaistuelliseksi imetystukivanhemmaksi. Minulla on omakohtaista kokemusta esikoiseni kanssa imetyshaasteista, joista taistelimme tiemme voittoon ja imetystaipaleemme kesti lopulta neljä vuotta. Välissä syntyi myös kuopus ja tandemimetin heitä melkein kaksi vuotta. Asiakkaita tuen imetyksen kanssa, mutta en tuomitse mikäli se ei ole teidän juttu.

Olen käynyt Tyyki-tyyn kantovälinetukihenkilökoulutukset. Lisäksi toimin Kantoliinayhdistyksessä vapaaehtoisena kantotukihenkilönä, joten älä epäröi kysyä, jos on pientä tai suurta ongelmaa kantovälineiden kanssa. 

Kivut eivät kuulu raskausaikaan. Vyöhyketerapeuttisella raskaushieronnalla pystyn helpottamaan odottajien tuntemuksia raskausaikana ja synnytyksen jälkeen auttamaan kehon palautumisessa. Synnytyksen käynnistelyhoidossa voidaan valmistella kohtua ja kehoa synnytykseen. Vauvat ovat ahtaasti kohdussa ja synnytyksen aikana kovan paineen alla, joten monilla on kehossa jumeja joita voidaan hyvin hoitaa vyöhyketerapeuttisella vauvahieronnalla. Kun vauva voi hyvin, koko perhe voi hyvin. Sillä on valtavan suuri merkitys. Koulutukseni olen käynyt ElonAskeleella.

Kuulun Suomen Doulat Ry:hyn ja olen sitoutunut toimimaan heidän laatiman doulan toimenkuvan mukaisesti. 

Yhdenvertaisuus on yksi tärkeimmistä arvoistani. Koen tärkeäksi käyttää inklusiivista kieltä, joka ottaa kaikki huomioon, eikä sulje ketään ulkopuolelle. Kaikilla on oikeus kuulua joukkoon. En oleta (paitsi moninaisuutta), en lokeroi, arvaile tai määrittele ketään. Olen aivan kaikkien synnyttäjien tukena sensitiivisesti. Koulutan itseäni ja pyrin toimimaan antirasistisesti.

Palveluissani ja tapahtumissani on käytössä turvallisemman tilan periaatteet.Opinnot

Sertifioitu doula, Doula-Akatemia, 2021-2022

Norminpurkutalkoot! Johdatus yhdenvertaisuuteen, Tampereen seudun työväenopisto, Javiera Marchant Aedo, syksy 2023

Synnytyspelkoseminaari, 2023

Liikuta lasta lantiossa raskauden aikana, Osteopatiakoulu Atlas, 2022

Liikuta lasta lantiossa synnytyksen aikana, Osteopatiakoulu Atlas, 2022

Imetystukivanhempi, Imetyksen tuki ry, 2022

Rasismi, valkoisuus ja antirasismi - koulutus, Javiera Marchant Aedo, 2022

Fascia gua sha, Superfiilis Helsinki, 2022

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta, Elonaskel, 2022

Vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta, Elonaskel, 2022

Kansallisen imetysviikon Imetysseminaari 2021ja 2022

Imetysohjaaja (WHO20h), LAB-ammattikorkeakoulu, 2021

Kantovälinetukihenkilö, Tyyki-tyy, 2021

          - osa1 Vastasyntyneen kantaminen

          - osa2 Vaaperon ja taaperon kantaminen

Saattohoitopassi, THL, 2021

Lähihoitaja, Tampereen ammattiopisto, 2011

Asiakaspalautteet

Synnytys sujui hienosti ja nopeasti. Sain tukea automatkan ajaksi takapenkille ja siirtymisiin sairaalassa. Myös ponnistusvaiheessa sain asennon kanssa apua ja äänen käyttö ohjausta.

Synnyttäjän palaute 2021

Halusin enemmän tukea synnytykseen, kuin mitä ensimmäisessä synnytyksessä minulla oli ollut. Siirtymä sairaalaan on iso asia kesken synnytyksen, ja tuki siinä oli äärettömän tärkeää. Sain olla koko ajan omassa kuplassani ja synnytyksen eteneminen ei katkennut. Samoin ponnistusvaiheen avustus ja ohjaus tuli kaikki tarpeeseen, koska se kesti kauan ja lopussa tuli pieni epätoivo. Avun avulla jaksoin hienosti loppuun asti.

Synnyttäjän palaute 2021

Synnytys sujui ihan hyvin ja doulasta oli suuri apu. Hän oli ensin kotona meidän kanssamme kun synnytys käynnistyi ja sitten sairaalassa. Synnytys oli pitkä ja doulan ollessa paikalla sai puoliso tärkeää lepoa. Doula auttoi TENSin kanssa, ehdotti lääkkeettömiä kivunlievityksiä, Gua Shasi, auttoi liinalla jne. ja toimi tärkeänä tukena ja juttukumppanina.

Synnyttäjän palaute 2022

Oli todella hyvä idea ottaa doula mukaan synnytykseen ja saimme upean kokemuksen. Lämmin kiitos! <3 :)

Synnyttäjän palaute 2022

Olemme perheenä todella kiitollisia doulan tarjoamasta tuesta ja avusta odotusajalta synnytyksen jälkeiseen tapaamiseen asti Synnyttäjänä sain mielettömän, korjaavan synnytyskokemuksen. Doulan läsnäolo, hänen tarjoamat vaihtoehdot lääkkeelliselle kivunlievitykselle, aktiivinen kuuntelu ja kannustaminen veivät synnytystä eteenpäin. Missään vaiheessa en kokenut kuolemanpelkoa tai tunnetta siitä, etten selviä tästä.

Synnyttäjän palaute 2022

Doula näki paljon vaivaa synnytyksen käynnistymiseksi. Hän kävi kahteen kertaan meillä kotona painelemassa akupisteitä ja hieromassa. Hän jaksoi luoda uskoa siihen, että synnytys käynnistyy ja etenee omalla painollaan - kuten kävikin.

Synnyttäjän palaute 2022

Synnytyssalissa doula oli fyysisesti ja henkisesti läsnä koko ajan. Hän ohjasi ja kannusti myös puolisoa osallistumaan synnytykseen. Doulalla oli hyvä tilanteenlukutaito, saimme perheenä omaa tilaa, mutta hän ei jättäytynyt liikaa taka-alalle. Myös kätilö kiitteli kovasti doulan työtä synnytyksen jälkeen.

Synnyttäjän palaute 2022

Ilman doulaa en olisi uskaltanut olla supistusten kanssa kotona niin pitkään. Doulan lainaama tens-laite sekä hänen tekemänsä akupainanta auttoivat jaksamaan supistuskipuja paremmin kuin etukäteen uskoinkaan.

Synnyttäjän palaute 2022

Kiitos tarjoamastasi tuesta ja turvasta, sain toivomani korjaavan kokemuksen synnytyksen suhteen :)

Synnyttäjän palaute 2022

Synnytys sujui hyvin ja joutuisasti, sairaalassa vietetty aika ennen lapsen syntymää jäi toivotusti lyhyeksi. Doulalta sain vahvistusta siitä, että osaan ja pystyn synnyttämään toiveideni mukaisesti (ilman lääkkeellistä kivunlievitystä)

Synnyttäjän palaute 2022

Kaunis kiitos kaikesta tuesta ja avusta, jonka annoit minulle ja koko perheellemme kesän 2022 aikana. Valoit uskoa raskausaikaan. Annoit toivoa ja luottamusta. Uskoit minuun. Sait minut uskomaan ja luottamaan itseeni. Varmistit korjaavan synnytyskokemuksen saamisen. Tätä tarinaa on mukava lähteä jatkamaan vauva-arjen muodossa.

Synnyttäjän palaute 2022

Suosittelen lämpimästi oman kokemuksen perusteella doulan palkkaamista.  Jasmin on mitä parhain kanssakulkija raskaudessa, synnytyksessä ja lapsivuodeajassa - lempeä, kuunteleva, empaattinen sekä rauhallisuutta ja turvan tunnetta ympärilleen huokuva. Juuri näitä kaikkia elementtejä ainakin itse kaipasin synnytykseen ja niitä sain.

Synnyttäjän palaute 2023

Kiitos lempeästä, kannustavasta, rauhallisesta, sitkeästä ja jatkuvuutta luovasta, pitkäkestoisesta tuestasi elämämme tärkeällä hetkellä <3 

Synnyttäjän palaute 2023

En menisi tämän jälkeen synnyttämään ilman doulaa.

Synnyttäjän puoliso 2023

Erityisesti raskauden aikainen tuki oli tosi tärkeää, ja synnytykseenkin oli valmistuduttu sinun ansiostasi varmasti paremmin kuin olisi tehty ilman. Auttoi kun oli koko ajan puhelimen päässä joku, jolta kysyä. Valmennuskerrat olivat myös hyödyllisiä, ja auttoivat valmistautumisessa.

Synnyttäjän palaute 2023

Ulkopuolisen ammattilaisen palkkaaminen oli osa kaikkien kivien kääntämistä hyvän synnytyskokemuksen saamiseksi ja siinä onnistuttiin. Synnytyskokemus oli helppo ja turvallinen. Synnytykseen valmistautuminen synnytysvalmennusten muodossa oli hyvä kokemus. 

Synnyttäjän puoliso 2023

Harvoin tapaa yhtä lempeää ja empaattista sekä rauhallista läsnäoloa ympärilleen huokuvaa ihmistä. Kun kävelet huoneeseen, sinne asettuu ihana rauha. Sun lähellä on helppoa ja turvallista olla. Se että voi tuollaista fyysistä turvaa luoda ympärilleen, ilman että tarvii edes sanoa mitään, on sun mieletön megataito ja superlahja. Mulle se välittyi ainakin jo heti kun ekaa kertaa satuit meille ovesta sisään <3 Mulle turvan tunne ja rauhallisuus olivat tärkeimpiä asioita mitä elämääni ja synnytykseeni eniten kaipasin, siksi sinun palkkaaminen avuksi synnytykseen oli paras päätös ikinä <3

Synnyttäjän palaute 2023

Postpartum-hieronnat hoisivat ihanasti kehoa, jonka en tajunnutkaan olevan niin uupunut kuin mitä se oli. Ensimmäinen hieronta tasapainotti myös selvästi hormonitoimintaa ja helpotti omaa itkuisuuttani. Hieronta helpotti myös mielestäni vatsan toimintaa, mikä oli sektion jälkeen vielä ihan jumissa, vaikka olin kaikkia mahdollisia laksatiiveja ja magnesiamaitoa koittanut ottaa. Toinen hieronta toi jännästi myös lisää energiaa, keho tuntui paljon paremmalta sen jälkeen. Huomattiin myös sellaisia hartiajumeja joita en ollut huomannut kehittyvän ja hoksasin sitten korjata asentoani etten pitäisi vauvaa niin hankalasti ja kuormittaisi hartioitani.


Palautetta vyöhyketerapeuttisesta postpartumhieronnasta

Jo ensimmäinen kerta vauvahierontaa vähensi 1,5kk vauvamme puklailua. Hieronnan jälkeisinä päivinä vauvamme on nukkunut parempia päiväunia ja ollut päivisin tyytyväisempi. Hierontaa tehdessä Jasmin sanoitti huomioimiaan asioita vauvan kehosta sekä lempeästi kohtasi niin vanhemman kysymykset kuin myös vauvan tarpeet hoidon aikana.

Palautetta vyöhyketerapeuttisesta vauvahieronnasta

Loistavaa hoitoa ja ihanaa oloa! Itse sain raskausajan vyöhyketerapiaa muutamaan otteeseen, ja hoito oli erityisen rentouttava, ja se valmisti loistavasti kehon ja mielen synnytykseen. Viimeisin hoito tapahtui itsestään käynnistynyttä synnytystä edeltävänä iltana! Hoito varmasti auttoi tässä. Synnytyksen jälkeen Jasmin tuli tekemään vauvahierontaa kolmen vkon ikäiselle, ja hoidon vaikutus näkyi oikeastaan heti. Ilmavaivat helpottivat, ja vauva oli huomattavasti levollisempi ja nukkui rauhallisemmin kunnon unia Olemme molemmat erittäin tyytyväisiä ja kiitollisia, että juuri Jasmin teki nämä hoidot meille. Erityisen joustavaa ja asiakaslähtöistä palvelua kiireettömästi! Aitoa kiinnostusta ja osaamista, kiitos

Palautetta vyöhyketerapeuttisesta raskaushieronnasta ja vauvahieronnasta

Eilisen vauvan vyöhyketerapeuttisen hieronnan jälkeen vauva nukkui ennätyshyvän yön ja heräs vaan kerran. Meidän pikkuinen alkaa oleen jo aika vauhdikas. Hyöri, kieri ja lelut oli tarpeen olla viihdykkeenä. Vaippakin vaihdettiin monesti. Mutta ihanan vauvantahtisesti Jasmin homman hoisi. Kiitos!

Palautetta vyöhyketerapeuttisesta vauvahieronnasta

Vauva oli ihan autuaassa olotilassa hieronnan jälkeen. Ihanaa katsoa kun vauvalla niin hyvä olla ❤️

Palautetta vyöhyketerapeuttisesta vauvahieronnasta

Suurin syy doulan palkkaamiseen oli aiemmasta rankasta synnytyskokemuksesta syntynyt synnytyspelko. Koin, että tarvitsemme kaiken mahdollisen tuen synnytykseen puolisoni kanssa, jotta me molemmat osaisimme pysyä synnytyksessä rauhallisina ja luottaa siihen, että kaikki menee hyvin. Koin myös, että haluan puolisolle tukea siihen, miten hän voi olla minulle parhaana mahdollisena tukena. Tarvitsimme molemmat puolisoni kanssa synnytykseen voimaantumisen kokemusta, että me pärjätään ja toimitaan tiiminä. Viimeksi oltiin synnytyksessä molemmat lähinnä "matkustajia" ja synnytys oli vahvasti sairaalan henkilökunnan sanelema ja siten ulkoa ohjattu. Nyt halusimme että päästään perheenä "kuskin paikalle" ja synnytys etenee niinkuin me sen toivomme etenevän. Näissä kaikissa tavoitteissa onnistuttiin doulan ansiosta. Ennakkoon saatu synnytysvalmennus antoi minulle ja puolisolle valtavan paljon uutta hyvää tietoa synnytyksestä ja siihen valmistautumisesta. Vaikka oltiinkin jo toista kertaa asialla, niin yllättävän paljon on asioita mistä kannattaa ottaa selvää etukäteen. Puolison tuki myös nousi aivan uudelle tasolle doulan ansiosta kun hän sai uutta tietoa, millä tavoin voi olla tukena. Lisäksi doulan näyttämä esimerkki aktiivisesta kannustamisesta ja hyvän ilmapiirin luomisesta loi paremmat edellytykset niin puolisolle kun kätilöillekin olla kannustavia, mikä tuntuu nykypäivänä helposti unohtuvan toimenpideorientoituneessa synnytyskulttuurissa.

Synnyttäjän palaute 2023

Haluatko antaa palautetta?